1. От изброените продукти замесете тесто и го разтелете във форма за тертелини с размер от 28 см големина и диаметър 11 см. Оставете я в хладилника да почине за 30 минути в хладилника.

2. В сгорещеното олио (зехтин) запържете ситно нарязания чесън. Добавете на шайби нарязани гъбите и ги пържете до готовност. Оставете ги да се охладят.

3. Разбийте яйцата и към тях прибавете гъбите, настъргания кашкавал, два от доматите, обелени и нарязани на кубчета, наситнете босилека (или наръсете чубрицата), солта на вкус и сметаната. Разбъркайте добре.

4. Надупчете с вилица охладеното тесто, поръсете го с галетата и изсипете сместа върху него. Отгоре наредете няколко парченца от третия домат.

5. Изпечете киша за 35-40 минути в предварително загрята фурна при температура 180-200 градуса.