"Младите изпълнители излизат на сцената, за да се покажат, а не за да предадат емоциите си на публиката и точно в това е проблемът."

Невена смята, че в момента има изравняване на музикалните предпочитания на българските зрители между поп фолка и поп музиката, но според нея има тенденция нещата отново да се обърнат в полза на първия музикален жанр. "В поп музиката вече се правят едни и същи песни, а композиторите и текстописците се броят на пръсти. Няма начин в един момент това да не омръзне. Мисля, че малко се набляга на българския фолклор и тези, които го правят, не го правят добре. Имаме прекрасен, безценен фолклор. Той обаче остава на заден план и всички се опитват да копират западната музика, а това е жалко", категорична е тя.

Според певицата българският музикален пазар е прекалено малък, а музикални телевизионни формати се организират прекалено често, поради което само отделни участници успяват да се наложат. "В България няма музикални звезди. Имаме двама-трима души, които са били истински звезди – покойният Емил Димитров, Лили Иванова, която в момента поддържа високо ниво. И пак не бих казала, че е на нивото на музикантите в западните страни. Там е истинското ниво, там може да се говори за звезди. Тук всичко е много смешно и честно казано не знам кога може да се оправи", казва Невена.

"В западните страни можеш да пробиеш само с една песен и да станеш милионер само от авторските права за нея. Докато ние, музикантите в България, дори и с издаването на поредица от албуми не можем да постигнем това", смята тя.