Дакота Джонсън се пребори за желаната главна женска роля във филмовата адаптация "Петдесет нюанса сиво" по еротичния бестселър на британската писателка Е Л Джеймс. Вместо обаче да зарадва близките й, успехът на младата актриса и модел стана повод за семейна вражда.

В лентата 24-годишната дъщеря на Дон Джонсън и Мелани Грифит играе невинната студентка Анастейжа Стийл, въведена в света на садо-мазо секса от милиардера Крисчън Грей (Джейми Дорнан).

Бащата на Дакота, 64-годишният Дон Джонсън, прочул се с хитовата полицейска поредица "Маями Вайс", не скри възмущението и упрекна дъщеря си заради горещите голи сцени във филма. Актьорът заяви, че ще бойкотира дебюта й като звезда, защото това не е типът филм, в който иска да я вижда, съобщават от БТА.

Вижте снимки на Дакота >>

Същевременно майката на Дакота, 57-годишната актриса Мелани Грифит, отвърна на публичните нападки на бившия си съпруг, заявявайки, че напълно подкрепя решението на дъщеря си да се снима в адаптацията по еротичния бестселър.

"Тази роля е истинско предизвикателство за Дакота и тя се нуждае от подкрепата на цялото семейство", изтъкна Грифит, която едва 17-годишна се снима гола в дебютния си филм "Нощни действия" (1975).

Мнението на Мелани обаче не съвпада с това на нейната собствена майка - бабата на Дакота Джонсън Типи Хедрън.
84-годишната жива легенда на Холивуд е твърдо против участието на внучка й в "Петдесет нюанса сиво". Хедрън, прочула се с ролята си в класическия хорър "Птиците" (1963) на Алфред Хичкок, заяви:
"Видях трейлъра и това е всичко, което ще гледам от този филм. Разбирам защо бившият ми зет Дон Джонсън е толкова разстроен от участието на Дакота в продукцията. Чувствам се по същия начин като него".


Източник от обкръжението звездното семейство разкрива, че Мелани Грифит е горчиво обидена от отказа на Типи Хедрън и Дон Джонсън да подкрепят Дакота.