"BBC са копелета. Със свалянето на програмата обаче се прецакаха. Шоуто беше страхотно, но го развалиха", така звучи доста цензурираната реч на Джеръми Кларксън.

Той добавя, че интересът към "Топ гиър" е бил толкова голям, че има лист на чакащите, желащи да са сред публиката, за следващите 18 години. Миналата неделя, предаването, което е заменило автомобилното шоу в програмата на ВВС, е имало с 4 млн. души по-малко зрители, уточнява "Гардиън".

На благотворителния търг Кларксън е платил 100 000 лири, за да направи една обиколка на пистата, ползвана за тестване на колите от "Топ гиър", допълват от "Дневник".

"Бих искал да направя една последна обиколка, преди копелетата да ме отстранят. Така че, ще отида в Съри и ще я направя, макар, че сигурно ще се просълзя, но майната му", заявил още водещият.

Вероятно той повече няма да се върне на екран, въпреки че официално комисията, разследваща инцидента между Кларксън и продуцента му Ойсин Таймън, все още не се е произнесла. От ВВС уточняват, че проверката е приключила, но решението по казуса ще бъде съобщено в следващите дни.