На срещата си с фотографите Даян Крюгер се появи в стилна къса рокля в синьо от "Dolce&Gabbana". За официалната премиера на филма "Мериленд" тя заложи на същия цвят с величествен фееричен тоалет от "Прада".

Като истинска кралица на нощта в тъмносиньо се появи Кейт Бланшет. Тя промотира филма си "Керъл" в рокля на "Giles". През деня носителката на "Оскар" заложи на стилна комбинация в черно от "Alexander McQueen".

Синьото присъстваше и в перфектните детайли по роклята на Наоми Уотс с марка "Peter Pilotto". Тя излъчваше пролетна свежест в компанията на Матю Макконъхи,  при представянето на филма "Море от дървета".

На синьото заложиха още Ева Лонгория, Джейн Фонда, Леа Сейду, Сиена Милър и много други. Черното остана на второ място в "класацията"

Вижте снимки от червения килим >>

Филм за лесбийска любовна авантюра с участието на Кейт Бланшет и белгийска комедия с Беноа Полвоорд бяха радушно приети в Кан. Лентата "Керъл" на режисьора Тод Хейнс връща зрителя към 50-те години на миналия век. Тя е екранна адаптация на романа на Патриша Хайсмит "Цената на солта". Сюжетът за тайната любов между две жени в консервативния Ню Йорк бе радушно приет от публиката. Във филма екранна партньорка на Бланшет е Руни Мара. Специалистите считат, че "Керъл" ще бъде един от главните претенденти за "Златната палма" в Кан.

Господ е негодник, който живее в Брюксел и се държи като тиранин с дъщеря си. А тя, за да си отмъсти, пуска на простосмъртните есемеси с точната дата на тяхната кончина. С този сюжет в "Съвсем Новият Завет" белгиецът Жако ван Дормал разсмя до припадък публиката в Кан, коментират от "Франс прес".

Истинско вълнение и огромен интерес предизвика на кино пазара в Кан новият проект с участието Брус Уилис в главната роля. Правата за излъчване на "Ценен товар" в различни части на света бяха разпродадени моментално. Брус Уилис играе ролята на професионален мошеник и главатар на банда, опитващ се да измами друг подземен бос.

Драмата "Море от дървета" на режисьора Гюс Ван Сант с участието на Матю Макконъхи и Наоми Уотс бе освиркана от публиката. "Море от дървета" описва историята на двама мъже, които планират да се самоубият в гората Аокигахара в подножието на връх Фуджи в Япония. Американецът Артър Бренън (ролята се изпълнява от Макконъхи) е на път да сложи край на дните си в гората, която е известна с това, че там се извършват много самоубийства. Той обаче забелязва ранен мъж (Кен Ватанабе) и решава да му помогне. Двамата тръгват заедно, за да излязат от гората, докато кадри ни връщат към предишния живот на Артър и съпругата му (Наоми Уотс), обяснявайки причините за решението му да се самоубие. Това е 16-ият пълнометражен филм на 62-годишния Гюс Ван Сант, прочул се с филмите си "Добрият Уил Хънтинг", "Да откриеш Форестър", "Милк", "Джери", римейка на "Психо".