Миналия уикенд носителката на "Оскар" приключи участието си в постановката на пиесата "Снимка 51" на лондонския Уест енд, в която бе в образа на Розалинд Франклин. Кидман получи наградата "Наташа Ричардсън" за Най-добра актриса в рамките на церемонията.

Вижте снимки от червения килим >>

Актрисата се появи в рокля с рисунки на жар птици от "Александър Маккуин". Никол благодари на съпруга си Кийт Ърбан и на баща си, който вече не е между живите, за подкрепата. Баща й, психологът Антъни Кидман почина на 75-годишна възраст миналата година.

Джеймс Макавой спечели наградата за Най-добър актьор за ролята си в пиесата "Управляваща класа", като победи в надпреварата с Ралф Файнс, Саймън Ръсел Бийл и Кенет Кранъм.

Имелда Стонтън пък спечели отличието за най-добро изпълнение в мюзикъл за "Циганка", а момичето на Бонд от филма "Спектър на утехата" Джема Артъртън - наградата за дебютант в мюзикъл за ролята си в "Произведено в Дагънам". Наградата за най-добра пиеса бе присъдена на The Motherf**ker with the Hat", а отличието за най-добър мюзикъл - на "Секси ботуши", съобщават от БТА.