Дворецът Кенсингтън публикува очарователни снимки на принцеса Шарлот, направени от майка й, херцогинята на Кембридж Катрин, в навечерието на първия рожден ден на бебето. Кадрите са заснети в дома на принц Уилям и съпругата му в Норфолк. От снимките се вижда, че Шарлот вече ходи.

Вижте снимките >>

Говорител на кралската двойка заяви: "Херцогът и херцогинята са щастливи да споделят тези радостни семейни мигове и се надяват хората да харесат тези снимки".

Принцесата получи подаръци от високопоставени персони от 64 страни. Семейство Обама подари на Шарлот пъзел и играчка, която е копие на кучето на държавния глава Бо. Британският премиер Дейвид Камерън изпрати на принцесата книга с приказките на Ханс Кристиан Андерсен. Премиерът на Канада Джъстин Трюдо подари на малката дама грейка. От властите на Нова Зеландия Шарлот получи плюшено мече и терлички от местна вълна. От Канада принцесата получи комплект от копринени фигурки, а от президента на Мексико Енрике Пеня Нието - сребърна дрънкалка.

Малката принцеса бе кръстена Шарлот Елизабет Даяна в памет на баба й, принцеса Даяна, и на прабаба й, британската кралица.

Снимки от 90-ия юбилей на кралицата >>
ИЗБРАНО