Прозвучаха класика и фолклор, етно и джази импровизации. Специално участие взе Лондонският български хор, с диригент и солист Десислава Стефанова, и сопраното Ваня Ватралова-Станков. На тях акомпанира Лондонска филхармония под диригентството на Росен Миланов. Събитието уважи и Кирил Сакскобургготски, син на Симеон Сакскобургготски. Вижте снимки >>

Месец ноември отново ще бъде българският културен месец в Лондон, в който публиката на английската столица ще се наслади на поредица от концерти, кинопредставления и изложби, представящи най-доброто от духовните постижения на България. Програма >>

За първи път в рамките на фестивала кураторът и скулптор Явор Любомиров ще представи в своята галерия в Лондон изложба и кинопрожекция на изявени български таланти. 

Като част от програмата на фестивала, Българският културен институт в Лондон организира гала-прожекция на най-успешния български телевизионен проект – “Под прикритие”.

В съпътстващата фестивална програма на Културния институт за ноември се откроява гостуването на Стоянка Мутафова със спектакъла „Госпожа стихийно бедствие”.

Концертът със заглавие „От Бах до българския дълбок Бас” под диригентството на Мартин Георгиев ще закрие фестивалната програма. Изключителният български цигулар Светлин Русев (концертмайстор на оркестъра на Френското радио) ще бъде придружен от музикантите на един от най-реномираните лондонски оркестри „London Mozart Players”.