Бейдън се старае позите му да са като в първата снимка и да е със същото неутрално изражение на лицето. Той използва същата 35-милиметрова камера като в началото, същата стойка, фон и осветление. Съзнателно не си е пускал брада или мустаци, нито е променял особено прическата си.

Вижте снимки >>

Проектът "Всеки ден" на Бейдън е интересен с това, че отразява универсални теми - от смъртта до обсебеността на човека от собственото си обезсмъртяване, каза Хауърд Йезерски, собственик на галерия, който е организирал два пъти изложби с него.

"Той е едновременно личен и универсален", добави Йезерски - "Документира живота, или поне един аспект от него, с който всички можем да се отъждествим, защото сме в същата лодка."

Бейдън започва проекта си на 23 февруари 1987 г., един ден след смъртта на Анди Уорхол и две десетилетия преди появата на Фейсбук. Снимките вече са почти 11 000 . Той е пропуснал само един ден от разсеяност - 15 октомври 1991 г. Част от снимките отразяват труден период в живота му, когато се лекува от рак на простатата.
ИЗБРАНО