Терористи окървавиха концерт на американската певица Ариана Гранде на покрития стадион "Манчестър арена" в северния британски град Манчестър късно снощи.

Загинали са поне 22 души, ранените са около 60. По думи на очевидци повечето зрители на арената са били деца и подрастващи.

Певицата остана незасегната от експлозията, гръмнала малко след края на концерта й.

Според TMZ Гранде все още не може да дойде на себе си, след като узна за загиналите. Концертното й турне предвиждаше на 25 и 26 май Ариана да изнесе концерти в Лондон на стадиона "02". По всяка вероятност те ще бъдат отложени поради две причини - заради застрашената безопасност на певицата и заради психическото й състояние. След гастролите във Великобритания американската поп изпълнителка планираше гастроли в Белгия, Полша, Германия, Швейцария, Франция и други страни. Графикът на турнето й "Dangerous Woman" беше плътно запълнен до месец септември.

Американски певци и актьори също се включиха в реакциите. Тейлър Суифт сподели в Туитър: "Моите мисли, молитви и сълзи са с всички пострадали при трагедията в Манчестър тази вечер. Изпращам цялата си любов."

Актьорът Крис Еванс също беше сред първите реагирали: "Случилото се в Манчестър е напърно непонятно. Моля се за всички пострадали при тази безчувствена трагедия."