Даян Крюгер е изключителна в ролята на жена, чийто съпруг и син са убити в терористична атака.

Вижте Даян в Кан >>

"Този филм едва не ме уби", каза Даян Крюгер - "Имаше много трудни за снимки сцени. Сцени на траур, на крайно страдание. Беше непоносимо. Преживях нещо ужасно. Оттогава не съм работила".

Мрачният реалистичен стил на Акън показва Крюгер без никакъв блясък. Скръбта и гневът на героинята й са изписани на лицето й.

"Това вероятно е най-емоционалният, най-трудният и физически изтощителен филм, в който съм се снимала" - каза още Даян.

Тя е родена и израснала в Германия, но заминава за САЩ като ученичка. В киното пробива с ролята на Елена в "Троя". "Изневиделица" е първият немскоезичен филм, в който тя се снима.

Като син на турски имигранти, Фатих Акън каза, че е заснел филма в отговор на нарастващото насилие на десните в Германия.

"Тези хора можеха да ме убият, можеше и аз да съм сред техните цели" - каза той за неонацистите, убили няколко души заради цвета на кожата им.

С ролята на Катя във филма "Изневиделица" Даян Крюгер се нареди сред кандидатките за наградата за най-добра актриса в Кан, редом с рускините Василина Маковцева ("Нежно създание") и Мариана Спивак ("Без любов"), и австралийката Никол Кидман ("Измамените"), пише БТА, цитирайки АФП.