Церемонията по връчването на наградите на БГ Радио се състоя снощи  в Благоевград под открито небе и пред погледите на хиляди фенове.

Вижте снимки >>

Големият победител на тазгодишните награди е Кристиан Костов, който спечели приза в 4 категории - БГ Посланик, БГ Дебют, БГ Изпълнител и БГ Текст за „Вдигам Level“ заедно с Pavell & Venci Venc'  - текст: Павел Николов - Pavell  и Венцислав Чанов - Venci Venc’.

От сцената Крис заяви: 
"Нямам думи, да ви кажа. Това е първата награда в живота ми, искам да я посветя на всички вас. Това е нашата награда, не е моя и просто искам да ви кажа колко много съм ви благодарен. Обичам ви много, благодаря!"

Статуетката за БГ Изпълнителка е за добре познатата Поли Генова. Тя разби конкуренцията в една от най оспорваните категории. Другите номинирани бяха
DARA, Михаела Филева, Михаела Маринова и Gery-Nikol.

В категорията БГ дуо/трио се пребориха Pavell & Venci Venc'.

Наградата за албум на годината отиде при Владимир Ампов-Графа.

Момчетата от Скандау грабнаха статуетката за БГ Група на 2017 г.

Павел взе още една самостоятелна награда в категорията БГ Текст за "Не ти ли стига".

„К’во не чу“ на DARA с режисьор Люси Иларионов взе наградата за БГ Видеоклип.

Бяха раздадени общо 11 статуетки, а специалната награда в памет на Ана Мария Тонкова за БГ вдъхновител беше връчена на Йорданка Христова.

С първо изпълнение на Beautiful Mess след успеха си на Евровизия прозвуча Кристиан Костов. Освен него, в Благоевград видяхме и Саги Абитбул с хита, завладял цял свят миналото лято – Stanga. 26-годишният израелски диджей покори меломаните с песента си с български мотиви от „Чичовите конье“ и сега дойде, за да я изпълни на живо за първи път в България.
 
На сцената в Благоевград се изявиха и любимите Рафи, Любо Киров, Део, Орлин Павлов, Дичо и Орлин Горанов, които са били водещи на церемонията през 15-те години история на най-устойчивия и престижен музикален форум в страната. Досега са раздадени над 160 статуетки, а 150 песни (65 от тях – за първи път) са прозвучали на живо от най-бляскавата сцена за българска музика.
 
В наградите взеха участие още Авеню, Б. Т. Р., VenZy, Графа, DARA, D2, Deep Zone Project, КАФФЕ, Криско, Любо Киров, Мариана Попова, Миро, Михаела Маринова, Михаела Филева, Pavell & Venci Venc', Поли Генова, TITA и др.