Модна къща Dior организира бляскаво ревю на живо без публика в италианския град Лече, включващо танцов спектакъл насред бароков площад, с което отдаде почит към местните занаяти и традиции, съобщават световните агенции.

Вижте снимки >>

Луксозните лейбъли колебливо се завръщат на подиума на фона на коронавирусната пандемия, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА. Във времето на несигурност Dior заложиха на шоу на живо, но без обичайното изобилие от знаменитости на първия ред. Френската модна къща обаче "вдигна мизата" с екстравагантния си спектакъл, включващ оркестър на живо и танцьори, докато моделите си проправяха път през галерия от светлини на площад Пиаца дел Дуомо.

Представената от Dior круизна колекция наблегна на рокли с бродерии с десени на фойерверки - своеобразен поклон към италианския фолклор, докато рисунките на диви цветя на художника Пиетро Руфо бяха претворени в разноцветни рокли.

Снимка: AP/БТА

Творческата директорка на Dior, италианката Мария Грация Киури, казва, че с колекцията се е опитала да покаже майсторството на регион Пулия - родното място на баща ѝ, и да му помогне да се съхрани, представяйки го в нова светлина.

"В процеса на работа разбрах къде са моите страст и корени и защо този тип бродерии и традиции толкова ме привличат. Виждала съм баба ми, лелите ми и други жени да седят извън домовете си и да създават подобни прекрасни творения", споделя Киури.