Хелен Дюран е творец, който изследва тясната връзка между висшата мода и изкуството.

Вижте снимки >>

В страницата си тя представя невероятни колажи, които съчетават дизайнерски костюми и творбите, които са вдъхновили тяхното създаване. В блога си дизайнерката е описала специфичните начини, по които отделните дизайнери са интерпретирали и използвали изкуството.

Хелен е учила литература и бизнес във Франция. Тя прави първия си стаж в търговския отдел на известен луксозен магазин в Париж и осъзнава, че модата всъщност е изключително креативна. Тя е очарована от начина, по който всеки бранд използва своето въображение. След завършването си, Дюран се мести в друга модна столица - Лондон.

Снимка: Hélène Durand

Преди да стартира проекта си "Като муза" тя работи за британска дизайнерка, която се вдъхновява от произведения на изкуството. Проектът се ражда заради желанието и да покаже по по-разбираем начин връзката между модата и изкуството.

Снимка: Hélène Durand

Според нея, ако просто копираш картина върху тениска или чанта, това е нещо прекалено лесно и може да го накара да изглежда евтино. Ако обаче дизайнерът наистина вниква в творбите и се старае да намери подходящата материя и да интерпретира изкуството, това вече е процес на едно друго ниво.

Идеята на статиите, които е написала в блога си, е да сподели знанията си с хората, които обичат изкуството и модата, на нейния собствен език, дори и да не са експерти.