Суперзвездата, която скоро ще навърши 30 години, се появи на червения килим облечена в свободна червена рокля, като демонстрира наедрялото си коремчe. Бионсе и Джей Зи са женени от три години. Бионсе се състезаваше за наградата най-добро женско видео с клипа "Run the World (Girls)".

Вижте бременната Бионсе >>

Лейди Гага откри шоуто в "Нокиа Сентър" в Лос Анджелис, облечена като своето мъжко алтер его във видеото "You and I". Тя изпълни версия на песента, подкрепена от група танцьори и легендарния рок китарист Брайън Мей от "Куин". Лейди Гага танцува върху пианото, пуши на сцената и дори разпръсна бира от бутилка във въздуха.

Наградите все пак са фокусът на вечерта и първият победител беше Бритни Спиърс за най-добро поп музикално видео - "Till the World Ends." Поп дивата излезе на сцената и изглеждаше изненадана, заявявайки, че не е очаквала да победи и благодари на семейството и феновете си. Тя отнесе още едно отличие - за видео авангард на името на Майкъл Джексън. След нея Foo Fighters бяха отличени с една от първите награди, за най-добро рок видео с "Walk", а Ники Минаж получи статуетка "Moonman" за песента си "Super Bass". Кейти Пери и Канйе Уест бяха отличени за най-добро сътрудничество за "E.T."

Вижте снимки >>