Особено в последните дни, когато времето странно напомня на това преди 1989 година, когато подслушването беше също толкова на мода, колкото и сега. Все пак има надежда, защото Нопфлър отказа концерти в Русия, заради нарушаване на гражданските права, но дойде в България, коментират от БГНЕС. И публиката го посрещна подобаващо. Заради неговият стил, който с мярка и стил говори на хората за техния живот, надежди и бъдеще.

Концертът на Марк Нопфлър в България е част от неговото европейско турне по повод издаването на най-новата му солова продукция "Privateering". Турнето започна този месец и ще обхване 25 страни със 72 концерта. 20-е песни в албума съчетават фолклор, блус, кънтри и рок и отразяват творческото изобилие на артиста.

На концерта си в България Марк Нопфлър и групата му, освен новия албум, изпълниха повечето от най-големите си хитове. "Хитовете на Dire Straits са оставили значими следи в живота на доста хора. Разбира се, ще изсвиря тези песни по нов и различен начин. Променил съм ги малко, за да звучат жизнено и съвременно. Има и неизменни части като суинговата тема от "Sultans", ако не изсвириш това парче точно по този начин светът няма да бъде същия за много хора", каза музикантът преди концерта.