Миналата година в рамките на кинофестивала в Кан Силвестър Сталоун и неговата банда яки мъжаги минаха по булевард "Кроазет", за да направят промоция на филма "Непобедимите 3". Тази година Сталоун отново посети Френската Ривиера, но поради съвсем различна причина - излагането на негови произведения на изкуството, съобщaват от БТА.

Вижте снимки >>

Ретроспективата обхваща творчеството му от 1975 г. до днес.
Дали излагането на негови творби близо до Кан не е преднамерено?
"Това просто е съвпадение. Тук съм заради изложбата. Присъствието ми в Ница няма нищо общо с киното" - увери холивудската знаменитост. 

Експозицията включва творба, озаглавена "Да откриеш Роки". На нея е изобразен може би най-известният персонаж на Сталоун в киното. Прочутият актьор, режисьор и продуцент поясни, че за него Роки навремето несъмнено е бил източник на вдъхновение, но сега го вълнуват други неща.

Изложени са също портрети на Майкъл Джексън, Джеймс Дийн, на бившата му съпруга Бриджит Нилсен. Сталоун е казвал, че понякога са му нужни няколко години, за да нарисува една картина.

Това не е първата му изложба. Той е показвал свои творби в Русия, Швейцария, Маями. Сталоун е убеден, че е много по-добър в живописта, отколкото в актьорството.