Над 1 милион души наблюдаваха светлинното шоу, включващо "водопад" от разноцветни фойерверки, падащ от "Харбър бридж", и ефекти във формата на пеперуди, октоподи и цветя.

Вижте снимки от празненствата по света >>

Хората се тълпяха на балкони, в крайбрежни паркове и на лодки, опитвайки се да си осигурят най-добър изглед към спектакъла. Най-големият град в Австралия похарчи рекордна сума за фойерверки - около 4,6 милиона евро, за да осигури едно незабравимо шоу, пише Франс прес, цитирана от БТА.

Над един милион души посрещнаха Новата 2016 година на Таймс Скуеър в Ню Йорк, където беше спуснато светещото кристално кълбо от небостъргач в Манхатън, предаде Ройтерс. Хората се веселяха, прегръщаха и целуваха на площада - новогодишна традиция от 1904 г.

В германската столица Берлин фойерверките озариха Бранденбургската врата, а полицията съобщи, че повече от 1 милион души са излезли по улиците на града. 

В Париж традиционното светлинно шоу беше отменено. На негово място върху Триумфалната арка беше прожектирано 5-минутно видео, чиято идея беше да покаже на света, че след атентатите през ноември, градът е устоял и все още е горд.

В бразилския Рио де Жанейро около два милиона души посрещнаха Новата година на плажа Копакабана в южната част на града. По традиция празникът се посреща с грандиозна заря, която тази година продължи 16 минути, пише БГНЕС. 24 тона пиротехника беше изстреляна във въздуха, а светлинното шоу имаше празнична цветова гама, в която доминираха зеленото, лилавото и оранжевото.

Заради степен на тревога за терористичен удар, снощи Брюксел посрещна Нова година без организирани събития, но с много хора на централния площад. Въпреки че фойерверките и бомбичките бяха забранени от общинските власти, в полунощ небето бе озарено от празнични светлини, ехтяха радостни възгласи.

Хиляди жители на китайската столица Пекин посрещнаха Нова година пред стените на храма Таймяо, разположен южно от "Забранения град", въпреки обявеното от властите повишено ниво на опасност заради смога. Пред храма, където китайските императори са се покланяли пред своите предци, бяха организирани представление и концерт.

Русия също посрещна 2016 г. с фойерверки над Червения площад.

С много музика на площад "Княз Александър I Батенберг" в София стотици столичани избраха да посрещнат 2016-а.