Гилдията обединява над 7000 продуценти, работещи в киното и телевизиите.
Номинирани в най-престижната категория бяха и филмите "Спотлайт", "Мостът на шпионите" , "Завръщането" , "Марсианецът" , "Лудият Макс:Пътят на яростта", "Сикарио", "Бруклин", "Бандата от Комптън" и "Ex Machina: Бог от машината", пише БТА.

Категорията "най-добър филм на годината" се счита за най-важната награда на Гилдията на продуцентите, тъй като тя е считана за барометър на започналия сезон на Оскарите. За предишните 26 години лауреатите в тази номинация 19 пъти са завоювали златните статуетки.

Вижте снимки от премиерата с Пит и Гослинг >>

В "Големият залог" играят Крисчън Бейл, Стив Карел, Райън Гослинг и Брад Пит, който е и сред продуцентите на кинотворбата.

За най-добър анимационен филм гилдията на продуцентите посочи "Отвътре навън", който победи в надпревара с "Аномализа", "Добрият динозавър", "Миньоните" и "Фъстъчетата: Филмът".

За най-добър документален филм бе избран "The Hunting Ground". Продуцентите отличиха в областта на телевизионните сериали поредиците "Фарго", "Transparent" и "Игра на тронове", който получи награди в две категории. За най-добро телевизионно състезание беше посочено рeалитито "The Voice".