Актьорът и продуцент Ники Илиев изгуби първия си дуел на Арената на "Фермата" след зрелищен сблъсък с водещия на "България търси талант" Даниел Петканов.

Вижте снимки >>

Двамата премериха сили в третото издание на "Звезден дуел", като тестваха играта "Събаряне на трупи". В екстремните изпитания, включващи комбинация от разплитане на въже, сеч с брадва и обстрел по двуметрови талпи с въртяща се пясъчна торба, Дани Петканов постигна четири минути преднина пред Ники Илиев и спечели дуела.

Водещият на шоуто за таланти даде всичко от себе си на Арената и едва не припадна преди финалната фаза на битката, която включваше логическа подредба на думи от бита на фермерите. Напрежението от тежките физически предизвикателства му се отрази и той се свлече безпомощен и се наложи водещите Иван и Андрей да му помогнат да се изправи на крака.

Снимка: "Фермата: Нов свят"

След като овладя световъртежа си, Петканов записа първата си победа на Арената. Сили в дуела не спести и актьорът Ники Илиев, който ожесточено размахваше брадвата и успя да счупи част от реквизита за играта.

Снимка: "Фермата: Нов свят"

Освен че загуби звездния дуел, бившият съпруг на Саня Борисова претърпя и още едно разочарование - той бе предаден от водещия Сашо Кадиев, който трябваше да го подкрепи с видеопослание преди дуела. Вместо това Кадиев, който има роля в последния му филм, заложи на колегата си от "България търси талант" Дани Петканов.

"Освен сериозен авторитет, Ники е атлет, има шест реда плочки, дори седем, и се храни само с пиле, ориз и яйца. Той е зверски издръжлив, той е машина, звяр, който ще убие всички във "Фермата". С единствената разлика, че ще се изправи срещу друг колос в живота ми - Дани Петканов. На пръв поглед той изглежда неспособен, но нямате представа какви сили има. Победител в този дуел ще бъде Дани!", правилно прогнозира актьорът.

"На Кадиев аз съм му писал монолога, но финала си го е дописал!", шеговито коментира предателството Ники Илиев.

В същинския седмичен сблъсък на Арената Ивайло Шопски от отбора на чорбаджиите удържа категорична победа с 10 на 0 над съперника си Александър Тодоров от отбора на сиромасите. Победата на авторитарния патриот бе посрещната с безпрецедентна реакция от отбора му и вместо да го поздравят, чорбаджиите му обърнаха гръб с безразличие. Участниците от отбора на богатите не бяха особено въодушевени от представянето на Шопски по време на петте игри, а софтуерният милионер Митко Караиванов дори отказа да седи в неговата агитка и директно заяви, че иска Ивайло да си ходи.

Снимка: "Фермата: Нов свят"

Загубата на Александър бе посрещната с тъга от сиромасите, а в очите на голяма част от жените от отбора му имаше сълзи. Като втори дуелист Сашо имаше право да подреди точките на всяка игра и най-малък брой - 1, той даде на Алманаха.

Снимка: "Фермата: Нов свят"

Две точки душата на компанията в отбора на сиромасите даде на "Чували за издръжливост", 3 на "Горяща Ферма", 4 на "Въображаема река" и 5 на "Събаряне на трупи". Проектантът се срина още на втората игра, в която асистенти пълнеха вагонетките в ръцете му с торби с пясък. Той ги изпусна, а на "Горящата ферма" се отказа сам, след като не успя да мине по серия от люлеещи се греди. Килограмите и липсата на въздух му изиграха лоша шега и той се провали многократно в опитите си да пропълзи до край в последната битка - "Въображаемата река".

Снимка: "Фермата: Нов свят"

Така с резултат от 10 на 0 Ивайло Шопски защити мястото си във "Фермата: Нов Свят", а отборът на сиромасите изгуби един от най-колоритните си участници в лицето на Александър Томов.