Оперната легенда Хосе Карерас получи първото копие от книгата на журналиста Димитър Сотиров "Гена Димитрова от А до Я", която беше представена на сцената на Софийската опера и балет. "За мен е чест да държа в ръцете си историята за кариерата и живота на един изключителен творец и един изключителен човек", сподели испанският тенор, който е близък приятел с българското сопрано десетилетия наред.

Вижте снимки >>

Книгата е първото сериозно проучване на личния архив на прочутата прима, който включва рецензии, интервюта, писма, програми, плакати и афиши.

Хосе Карерас присъства и на отбелязването на петата годишнина от откриването на Chopard Boutique София. За рождения ден испанският тенор разряза голяма торта, като благодари на компанията за помощта, оказана на фондацията му за борба с левкемията "José Carreras International Leukaemia Foundation".

Още една радостна среща предстои на почитателите на Карерас в София на 10 декември в зала 1 на НДК, припомнят от БГНЕС. Диригент концерта ще бъде световноизвестният музикант Дейвид Хименес – ученик на Херберт фон Караян.

Карерас ще пее под съпровода на Софийска филхармония и Национален филхармоничен хор "Светослав Обретенов".