Тя следва специално съставено за нея меню, почти изключващо мазнините за сметка на високото съдържание на въглехидрати. Звездата от "Неприлично предложение” пие през целия ден прясно изцедени сокове и задължително - протеинови напитки, като водата и зеленият чай са два литра. Тази диета тя спазва от 3 до 20 дни в зависимост от случая, като плодовете и зеленчуците са най-разнообразни.

Примерно дневно меню:
Закуска: пресни плодове (ягоди, диня, банани, ябълки) и протеинов коктейл.
Обяд (около 12 часа): задушени зеленчуци (зелен фасул, аспержи, спанак, артишок) и зелена салата с лимон, сок (от чушки или от шушулки на бобови растения).
Следобедна закуска: при чувство на глад - пресни плодове.
Вечеря: Само чаша зелен чай с 1 ч.л. мед и малко лимон.

Един ден в седмицата, когато иска да се поглези, тя си прави следната салата: 1 портокал, половин глава лук, няколко черни маслини, 1/4 чаша зехтин, малко сол и пипер, и няколко листа маточина. Портокалът се обелва, изваждат се семките и се нарязва на парченца. Поставят се в чиния и върху тях се слага нарязания на кръгчета лук. Добавят се сол и пипер на вкус, поставят се листенцата маточина и се залива със зехтин. Маслините служат за украса.

В борбата срещу целулита основно оръжие е оризът. Той трябва да е приготвен на пара или сварен, но не и пържен. 100 г суров ориз се сваряват и се разпределят на 2-3 хранения дневно.

Едно примерно антицелулитно меню включва варен ориз и пресни зеленчуци и плодове. По време на диетата се пият поне 2 литра вода на ден и е задължително да се спортува под каквато и да е форма! Солта, захарта и алкохолът са забранени. Последното хранене не бива да е след 19 ч., след който час може да се пият само течности. Диетата продължава поне две седмици, може да се повтори с 10-15-дневна пауза, през която не бива да се прекалява с каквито и да е храни, особено с мазнините! 

Вижте фигурата на Деми Мур >>