Публиката я познава от постановките „Майстора и Маргарита“, „Домът на Бернарда Алба“, „Животът е прекрасен“, „Сън в лятна нощ“, „Красиви тела“ и „Ножица трепач“. Сега Стефания Колева разкри пред "Труд" мнението си за зрителите, които често остават извън театъра.

Вижте снимки на Стефания >>

"Много ми е тъжно, като виждам, че хората вече престават да имат нужда от изкуство, от това да се замислят. Свикнаха на лесносмилаеми забави. Казват: Искам да гледам нещо веселичко. Афектирам се, когато чуя подобно изказване. Защо за разнообразие не направиш усилие да отидеш на театър, на не толкова „смешна“ постановка, която ще те накара да се позамислиш малко, или ще те накара да си купиш някоя книга, която пак е храна за душата? Животът е низ от приливи и отливи, той не е плосък", каза Стефания.

"Разбирам, че ежедневието ни мачка, но ако сам не се погрижиш за духовната си нужда, тя ще закърнее. Знаеш ли кое е страшното? Дори да спрат актьорите да правят каквото и да било, на никого нищо няма да му трепне! Това значи бездуховност. Липса на идеали, на стимул. Обезличаване", допълни актрисата.