На фотоса са кралицата, синът й принц Чарлз, който е основният й престолонаследник, неговият син принц Уилям - втори наследник на трона, и правнукът й 2-годишният Джордж. Синът на Уилям е трети поред сред наследниците на британския престол.

Вижте снимки >>

Снимката е направена в гостната на Бъкингамския дворец миналата година. На нея малкият принц се е качил на няколко книги и държи за ръка татко си. Ще бъдат издадени пощенски марки с лицата на четиримата, а за принц Джордж това е първата подобна поява, пише "Дневник".

Първото писмо на Лилибет до баба й >>

Междувременно днес Елизабет разгледа изложба на кралската поща по повод 500 години от създаването й. На нея бяха показани и специални марки за 90-ата й годишнина - снимки с баща й, на откриването на парламента през 2012 г., с децата си принцеса Ан и принц Чарлз през 1952 г., по време на посещение в Нова Зеландия през 1977-а, с принц Филип през 1957 г. и с Нелсън Мандела през 1996 г.

В четвъртък Великобритания ще чества 90-годишнината на кралицата. Елизабет по традиция празнува два пъти рождения си ден - в деня, когато се е родила, и на официална церемония през юни.

Утре в двореца Уиндзор тя ще получи портокалова торта, приготвена от победителката в тв кулинарен конкурс Надя Джамир Хюсеин.

"Трябваше да се ощипя, за да повярвам, че това е истина", довери 30-годишната жена, цитирана от Франс прес.

В чест на рождения ден кралският монетен двор пусна юбилейни монети от 5 лири, украсени с рози.