В последно време, без значение какво точно прави, Кристиан Костов успешно привлича общественото внимание към себе си. Така например в началото на април т.г. момчето, класирало страната ни на заветното второ място в песенния конкурс Евровизия преди четири години, накара всички да говорят за него още през първия ден, в който стъпи обратно в България, след като прекара повече от година в пределите на Русия.

Тогава младият певец се похвали във виртуалното пространство със снимки от столицата ни, че за разлика от много хора, позволили си да обиколят половината свят след избухването на пандемията, той най-после е предприел пътуване на по-далечно разстояние, отвело го в София. Само че тогава повечето хора дори не обърнаха внимание на думите му, че толкова дълго време е стоял закотвен на едно място, спазвайки стриктно всички ограничителни мерки, тъй като интересът на повечето от тях бе фокусиран върху дългия и широк шал, носен от изпълнителя на "Beautiful mess" на кадрите, който те някак успяха да сбъркат с рокля...

Вижте снимки >>

Като оставим това недоразумение настрана, истина обаче е, че от близо две години външният вид на Кристиан разбунва сериозно духовете в социалните мрежи, предизвиквайки редица оспорвани дебати. Под влиянието на любовта си към Азия, където прекара известно време, участвайки в предаването "Singer 2019", както и увлечението си по k-pop културата, той тотално промени визията си, заличавайки образа на невинния тийнейджър, състезавал се някога в родното издание на предаването "X Factor", който всички добре познаваха. Тогава новият му облик безспорно изненада почитателите му, но впоследствие те сякаш свикнаха с промяната му, въпреки че той и до днес не спира да се изменя, изненадвайки ги с нещо ново.

Така например преди няколко дни Костов сподели в личния си Инстаграм профил изображение, което отново накара всички да говорят за него. Публикацията, разкриваща го на снимачната площадка на рекламна фотосесия за южнокорейска марка дрехи, дори накара някои от потребителите на платформата да го сравнят с гейша. На кадъра той се намира в закрита градина, изпълнена с множество тропически растения, облечен в риза и панталон с цветни мотиви.

Вероятно много от последователите му в приложението биха подминали неговия пост, без да му отдадат кой знае какво значение, ако екстравагантният му вид, избран от екипа на модната къща, не бе допълнен от грим... В този случай обаче от бранда са решили да сложат светлосини сенки върху клепачите на Кристиан, допълнени от яркочервен руж, започващ от слепоочията и стигащ чак до бузите му, както и неоново оранжев лак на ноктите му. Освен това по скулите му са поставени лепенки с флорална форма, а в дългата му коса стоят изкуствени цветя.

"Това е "бекстейдж" от скорошната ми фотосесия. Нямам търпение да видя крайния резултат", пише Костов към своята публикация, която към момента е получила над 18 хиляди харесвания.

Много от феновете му го поздравиха за смелата метаморфоза, изискваща кураж, но разбира се, имаше и такива, които реагираха остро, роптаейки срещу нея. Коментарите в официалната Фейсбук страница на артиста са още по-противоречиви, а някои от тях - открито язвителни.