Факт е, че откакто избухна пандемията, с всеки един ден пътуванията извън пределите страната ни се превръщат във все по-голям лукс, който не всеки може да си позволи. Днес, ако човек иска да се отдаде на почивка някъде в чужбина, при положение, че не е сред престрашилите се да си поставят ваксина срещу Covid-19, то първо трябва да си направи PCR тест, а освен това, прибирайки се в родината, е необходимо да се подготви за задължителна карантина, ако не иска да си има проблеми с РЗИ...

Разбира се, ако от Здравната инспекция изобщо решат да проверят дали лицето спазва принудителната си изолация, тъй като очевидно това съвсем не е задължително. Или поне така изглежда, имайки предвид случая на поп фолк певицата Нелина, която в началото на този месец се завърна от ваканция си в Занзибар. Оказва се, че откакто е пристигнала обратно в родината, никой не я е потърсил, за да разбере дали се придържа към наложените мерки.

Вижте снимки на Нелина в Занзибар >>

Въпреки всичко изпълнителката на "Бял мерцедес", която преди време напусна музикална компания "Пайнер", споделя, че е била стриктна и благодарение на желязната си дисциплина нито веднъж не си е позволила да прекрачи прага на жилището си, излизайки навън. В повечето случай тя си е приготвяла сама, но понякога, когато не е изпитвала желание да кулинарства, си е поръчвала храна за вкъщи от заведение, препоръчано ѝ от нейната колежка Глория, която, по думите на Нелина, е изпитала кухнята му, когато по-рано бе болна от коронавируса.

През цялото време Нели Николова, както е истинското ѝ име, е следвала разпоредбите, като в края на 10-дневния период си е направила задължителен PCR тест, чийто резултат, както самата тя очаквала, понеже не е имала никакви симптоми на заболяването, бил отрицателен.

Макар дългото време, прекарано между четири стени, звездата не съжалява, че е посетила острова в Танзания, превърнал се в една от най-популярните дестинации за отдих сред родните популярни личности напоследък, защото се чувства като нов човек. Тя разказва, че местните не носят маски и не изпитват притеснение, напротив, всички те били ведри и усмихнати. Нелина казва още, че хората там са превърнали израза "Хакуна матата" в своя житейска философия, освобождавайки се от всички грижи и тревоги. Певицата споделя още, че е била на всяко предпочитано за отдих място, като Сейшелите и Доминикана, но в Занзибар било съвсем различно.