Има една поговорка, която гласи, че времето притежава силата да променя всичко, без значение дали става въпрос за света около нас, или нашето собствено възприятие за него. И това е самата истина. За добро или лошо, действително всичко е преходно, подвластно както на хода на годините, така и на събитията, случили се през тях, а в това число попадаме и самите ние, защото някой ден няма да бъдем тези, които сме днес... Естествено, това се отнася колкото до личността ни, толкова и до външния ни вид, а съвсем наскоро прекрасната Хайди Клум доказа това твърдение, публикувайки в своя Инстаграм профил два архивни кадъра, показващи я на 17-годишна възраст, когато модните подиуми са били просто мечта за нея, както отбелязва самата тя в посланието към поста.

На тях съпругата на Том Каулиц изглежда толкова различно, че онези, които нямат никаква представа, че това всъщност е тя, трудно биха я познали, без да им се наложи да се вгледат продължително и внимателно в тъмнокосото момиче на изображенията, опитвайки се да се сетят на кого им напомня то. И докато за някои хора времето е несправедливо и жестоко, то към други, например бившата съдийка от "Америка търси талант", то е повече от великодушно и щедро, понеже в момента тя изглежда по-добре от всякога.

Вижте снимки >>

Но все пак говорим за жената, която съвсем заслужено се превърна в истинска икона. В интерес на истината само две години, след като са направени тези снимки, тогавашната тийнейджърка се явява на конкурса "Модел 92", провел се в родината ѝ, където побеждава общо 25 хиляди участнички, желаещи титлата, и печели договор с агенция "Metropolitan Models". Впоследствие от там я изпращат в космополитния Ню Йорк, където започва да гради име, позирайки пред обективите на едни от най-известните и уважавани модни фотографи в Съединените щати, които и до днес ясно си спомнят съвместната работа с нея, казвайки, че още тогава е била изключителен професионалист.

WINBET - забавлението продължава онлайн! (18+)

Така съвсем кратко от безизвестна чужденка тя се превръща в търсен модел, а само за 4 години престой в Голямата ябълка влиза в семейството на изкушаващите ангели на "Victoria"s Secrets", изстреляло я директно сред най-ярките звезди в индустрията. Освен че е вдъхновила редица фотосесии за рекламни кампании, през своята дългогодишна кариерата Клум е дала тласък на на десетки дизайнери, благодарение на своите телевизионни предавания "Project Runway" и "Making The Cut".

А отскоро дъщеря ѝ Лени, която е на 17 г., тръгна по нейните стъпки, навлизайки в модните среди.

"Помогнах ѝ да се ориентира сред предложенията, които получи и в момента има няколко проекта, които са процес на подготовка. Наистина е вълнуващо. Тя прави онова, което аз винаги съм мечтала да правя! Единственият ми съвет към нея бе, че не трябва да се съгласява с нещо, което би я накарало да се чувства некомфортно. Не трябва да се притеснява да казва "Не". В крайна сметка е важно тя да се чувства добре и да е доволна от свършената работа", каза наскоро Хайди пред сп. "People".


Лени Клум

Неотдавна наследницата ѝ направи своите първи стъпки на големия подиум, дефилирайки на ревюто на "Dolce & Gabbana" във Венеция. Любопитен факт е, че в миналото момичето неведнъж е изявявало желание да се качи на котешката пътека, представяйки дрехите на някой известен бранд, но винаги е срещало отказа на майка си, която му е повтаряла, че трябва да порасне още, за да го стори. Е, очевидно вече е достатъчно голяма, за да пристъпи под светлините на прожекторите.