Киану Рийвс е една от онези знаменитости, които с времето постепенно, но сигурно се превърнаха във всеобщи любимци, печелейки завинаги уважението и любовта на широката публика. Освен че прави добри филми, в които демонстрира безспорния си актьорски талант, той също така е абсолютно истински и напълно откровен в интервютата, които дава на медиите, разкриващи неговата удивителна личност и характер.

Да, макар да е сред най-популярните мъже на света, актьорът остава здраво стъпил на земята, устоявайки на съблазняващите привилегии и изкушаващи преимущества, идващи със славата. Поредното доказателство за това е една история, обикаляща социалната мрежа Reddit в последните няколко дни, която развълнува потребителите ѝ, добавяйки още редица имена към списъка с почитатели на звездата от "Матрицата".

Вижте снимки на Киану >>

Публикацията, разказваща трогателна случка с екранния Нео, се появи в раздела "Ask Reddit", където хората, използващи платформата, по принцип споделят и обсъждат постъпките на известните, променили начина, по който гледат на тях.

Ето какво пише един от потребителите на сайта:

Снимка: Getty Images

"Баба ми бе влюбена в Киану Рийвс, защото той ѝ напомняше за дядо ми на младини. Тя толкова го харесваше, че бе изгледала всичките продукции с негово участие до 2000 г. - от "Невероятните приключения на Бил и Тед" до "Дарбата". В началото на 80-те години на миналия век тя получи инсулт и беше почти изцяло прикована към леглото през следващите 20 години от живота си, които се оказаха нейните последни, така че филмите бяха нейното основното хоби. В определен момент тя дори започна да приема Киану като свой приятел, просто защото се виждаше рядко със своите познати", обяснява мъжа.

"Не много след като "Матрицата" излезе, на чичо ми му се наложи да отиде до Лос Анджелис по работа. Докато е бил там е решил да обядва в луксозен ресторант, който са му препоръчали, когато изведнъж видял как Киану влиза с жена в заведението. Приключвайки с яденето, чичо ми отишъл до масата им и казал: "Извинете, обикновено не правя така и не искам да ви безпокоя, но просто исках да знаете, че 80-годишната ми майка е огромен ваш почитател. Тя наистина ви обича и е гледала всичките ви филми, защото ѝ напомняте за моя баща." Той каза, че след думите му Киану го попитал дали има мобилен телефон в себе си, а после поискал да ѝ се обадят, за да говори с нея. Той говорил с баба ми няколко минути, правейки я безкрайно щастлива. Тя беше толкова изолирана и неговата доброта, наред с интереса му към нея, показаха какъв невероятен човек е той", завърша публикацията си потребителят.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Не всички обаче приеха историята за чиста монета, тъй като в коментарите под поста се срещат и такива, които я подлагат на съмнение. Нека не забравяме обаче, че тук става въпрос за мъжа, който не само подари мотоциклети на членовете на екипа, докато снимаше "Матрицата", но също така се отказа от хонорара си за филма "Адвокатът на Дявола", равняващ се на 2 милиона долара, прибавяйки го към този на Ал Пачино, за да го привлече към проекта.