Към нея се присъединиха също обикновено стилните Скарлет Йохансон, Соланж Ноулс и Гуинет Полтроу, дебютантката на церемонията Клоуи Грейс Морец, номинираната за най-добра актриса в поддържаща роля Лора Дърн, режисьорката Ава Дюверней.

Лейди Гага носеше огромна рокля с крокодилска текстура на Азедин Алая, който дебютира на церемонията за наградите "Оскар". Певицата, известна с шокиращия си стил, обикновено избира тоалети, които подчертават фигурата й. Но тази ѝ рокля беше с много странни пропорции, особено широките къси ръкави и големите яркочервени ръкавици, които изглеждаха по-подходящи за миене на чинии. Тоалетът е трябвало да напомня за стария Холивуд. Той е изработен от 25 души за две седмици.

Скарлет Йохансон, която връчваше награда на церемонията, премина по червения килим в прилепнала изумруденозелена рокля "Версаче". Самият тоалет имаше потенциал да бъде сензационен, но прическата и пищната огърлица го направиха натруфен.

Соланж Ноулс сякаш беше облякла червения килим. Тя носеше тоалет с панталон и туника на Кристиан Сириано. Явно се е старала да направи впечатление, но ефектът не беше желаният.

Облечената в бебешко розово Гуинет Полтроу беше критикувана, че прилича на Барби в роклята си "Ралф енд Русо кутюр".

Актрисата Клоуи Грейс Морец, която връчваше награда на церемонията, сякаш беше с одеало, макар и с марка "Миу Миу". Джобовете на роклята бяха приятен детайл, но полата беше прекалено обемна и "поглъщаше" елегантната й фигура. В тази рокля тя изглеждаше много по-възрастна от 18-те си години.

Актрисата Лора Дърн се беше вдъхновила от рицарска броня. Тоалетът й "Алберта Ферети" беше подходящ за войнствена принцеса, но не и за червения килим.

Режисьорката на "Селма" Ава Дюверней избра красив син цвят, но едричката й фигура щеше да спечели, ако тоалетът й балансираше формите й и беше с по-малко декорации. Бижутата ѝ също бяха в повече.

Фелисити Джоунс беше с тоалет на "Александър Маккуин" - марка, известна с приказните си творения. Широката копринена пола, контрастиращият обшит корсет и прекрасният сребрист цвят бяха идеални за церемонията. Атлетичното оформление на врата обаче не съответстваше на пищното боди, изглеждаше задушаващо и неудобно за носене.

При мъжете Джаред Лето събра погледите в бледолилав смокинг "Живанши", съчетан с розово цвете и ненужен чадър.