Холидей позира с красивата си съпруга Летисия, испанската актриса Роси де Палма отново беше с ексцентрична визия, а 61-годишната кинозвезда Аджани се скри зад тъмни очила, голяма шапка и широко манто.

Вижте снимки на гостите и от ревютата >>

Новата колекция в черно и бяло на "Диор" е вдъхновена от емблематичния костюм тайор на марката, съобщиха АП и "Франс прес". Дефилето се състоя в салоните на модната къща на булевард "Монтен" във френската столица.

В колекцията на "Диор" за сезон есен/зима 2016 г. силуетът е издължен. Тя е създадена от швейцарските модни дизайнери Люси Майер и Серж Руфийо, които временно заемат поста творчески директори на модната къща след напускането на Раф Симънс миналия октомври.

Характерният за "Диор" костюм тайор, включващ бяло сако и черна пола, е пресъздаден в различни вариации, като е модернизиран и олекотен. Ползвани са много плисета и златисти бродерии, пише БТА.

За двамата дизайнери свързването на бялото и черното е символ на двойственост - мъжко и женско, връщане назад във времето и съвремие.

"Това е логично следствие на всичко, което бяхме правили досега. Работихме много с цветове, щампи, така че бе време да обърнем специално внимание на формата", поясни Майер.

Дефилето на модна къща "Скиапарели" бе вдъхновено от нейна колекция от 1938 г. Известна с вкуса си към спектакъла, основателката на модната къща Елза Скиапарели се вдъхновявала от художници сюрреалисти и обичала да смесва изкуството с модата, като си сътрудничела с Дали и Кокто.

В колекцията на творческия директор на модната къща Бертран Гуйон раменете са повдигнати, бродерии с изображения на акробати и жонгльори красят сакото на костюм тайор или рокля от черно кадифе.

На фона на музиката на Нино Рота за филма "Казанова" на Фелини манекенките се придвижваха бавно като в сън. Характерният за модната къща розов цвят се забелязва в някои акценти, като например бродерия с изображение на птицата феникс върху дълга рокля.