Хейгън спечели титлата след впечатляващия си танц под ритъма на песента "Get Up Off of That Thing" на Джеймс Браун. Освен това на въпроса на журито дали в училищата трябва да има въоръжена охрана, тя отговори, че "на насилието не трябва да се отвръща с насилие".

Хейгън получи чек за 50 000 долара. Новата "Мис Америка" увери, че възнамерява да събере средства за борба срещу детското насилие. На второ място в конкурса остана "Мис Южна Каролина" Али Роджърс, а на трето - "Мис Оклахома" Алиша Клифтън. Вижте снимки >>

Хейгън победи също редица други свои съпернички в конкурса, които напоследък привлякоха медийното внимание - "Мис окръг Колумбия" Алин Роуз планира да се подложи на двойна мастектомия, за да намали риска от рак на гърдата, след като заболяването е причинило смъртта на майка й, баба й и сестрата на баба й. "Мис Монтана" Алексис Уайнман е първата участничка аутистка в конкурса. "Мис Айова" Марая Кари пък е засегната от синдрома на Турет, а "Мис Мейн" Моли Бушард трябвало да отслабне с 23 кг, за да спечели титлата в своя щат.