Министърът на културата Владимир Пенев уважи късно снощи предпремиерата на филма на БНТ за спасяването на българските евреи "Недадените". Актьорът Явор Бахаров, който играе злодей в сериала, се появи с новата си приятелка Александра Тюркмен. За любовта между двамата отдавна се носеха слухове, но досега връзката им не беше официално потвърдена. Явор бе избрал модел от специалната колекция H&M Exclusive Conscious. Черният смокинг с хастар на рози бе съчетан с подходящ елек и панталон, като и трите артикула са изработени от органичен памук и естествена коприна. Ризата без яка с прикрепена папийонка, която допълваше визията на актьора, е изработена от комбиниран органичен памук.

Дългоочакваната историческа драма "Недадените" тази седмица - в четвъртък, ще има и своята телевизионна премиера.

Преди прожекцията слово за значимостта на отразените във филма събития произнесе проф. Валери Стефанов, а певицата Белослава изпълни основната песен към сериала.

Вижте снимки >>

Автор на музиката е Стефан Вълдобрев. Продуцент на филма е Мирослав Боршош, се посочва в съобщението. Отбелязва се, че един от най-силните образи в поредицата е на митрополит Кирил Пловдивски, който е бил готов да легне дори върху релсите на влаковете за лагерите на смъртта. В неговия образ се превъплъщава Владимир Пенев, още преди да заеме настоящия си пост.

В "Недадените" - мащабна историческа драма за спасяването на над 48 000 български евреи, участват още Лидия Инджова, Димитър Баненкин, Пенко Господинов, Камен Донев, Мариус Куркински, Явор Бахаров, Стоян Радев, Виктория Колева, Гергана Плетньова, Димитър Живков, Ирини Жамбонас, Десислава Касабова, Минна Гугенхайм, Стефан Додуров, Кирил Бояджиев, Христо Пъдев, Стефан Вълдобрев, Марин Янев, Роберт Янакиев, Вельо Горанов и други.