Гергана Ламбрева
Десерт ”Моцарт” - мляко с желирано нес кафе
1 ч.л нес кафе, 1 ч.л захар, 100 мл хладка вода, 50 мл. прясно мляко, 1 ч.л желатин, щипка ванилия
В цинкова купичка слагаме желатина и доливаме водата. Разбъркваме, докато набъбне. Добавяме нес кафето и захарта. Разбъркваме и слагаме на котлона. Загряваме течността на бавен огън, но не трябва да завира. Бъркаме, докато желатинът се разтвори. Изсипваме в подходяща чиния или формички и щом изстине слагаме в хладилника, за да се желира. Нарязваме желето на малки парчета. Наливаме млякото в чашка със столче, прибавяме ванилията. Добавяме нарязаните желирани нескафе парчета. Консумира се студено.