Голяма част от по-известните актриси избраха рокли без презрамки, съчетани с минимално количество бижута.

Виола Дейвис, която беше номинирана за "Актриса в главна роля" в драмата "Южнячки", очарова с дълбоко деколтирана рокля в изумруден цвят на Вера Уанг.

Нейната колежка в лентата Октавия Спенсър, която спечели Оскар за "Актриса в поддържаща роля", избра бяло-сребриста рокля на Тадаши Шоджи, която се е превърнала в неин личен дизайнер. Тя наистина шие, ласкаейки фигурата на Октавия.

А Джесика Частейн, която се състезаваше със Спенсър, предизвика одобрителни реакции за черната си рокля без презрамки на Александър Маккуин със златисти мотиви.

Някои експерти определиха Гуинет Полтроу за най-добре облечената звезда. Тя се появи в шикозен бял тоалет на Tom Ford. Бялото беше предпочитан цвят и за други актуални имена. Руни Мара го носеше с подписа Givenchy - вълнуваща рокля, ушита с усет към детайлите. Камерън Диас беше заложила на рокля от Gucci със сложна декорация от мъниста в долната част. Изключително вълнуваща бе и Джулиана Ранчич в творение на Tony Ward, с флорални детайли на раменете и гърба.

Сребристите отблясъци бяха предпочетени от много актриси тази година - от роклята с едно рамо на Мила Йовович до дългата рокля с V-образно деколте, носена от Дженифър Лопес.

Златото на Оскарите също имаше сериозно присъствие с блестящата дълга рокля от Lanvin на победителката Мерил Стрийп, която цветово изцяло правеше реверанс на третата й статуетка от Академията.

Анджелина Джоли още веднъж показа, че е мегазвезда с черната си кадифена рокля без презрамки на Версаче с огромна цепка на бедрото.

Миналогодишната носителка на Оскар за "Актриса в главна роля" Натали Портман се върна към стария холивудски блясък с червена винтидж рокля от 1954 на черни точки, ушита от Диор. Всички се чудеха в какво ще е облечена, номинираната за ролята на Мерилин Монро, Мишел Уилямс. Тя носеше оранжева рокля на Louis Vuitton, която изглеждаше като намигване към 50-те и самата Мерилин.

Британският комик Саша Барън Коен предизвика смут на червения килим, дегизиран с костюма си на диктатор от новия си филм "Диктаторът". "Нося Джон Галиано...чорапите са от K-Mart", заяви Саша, облечен в бяла военна униформа, окичена с медали. Той беше придружен от две "охранителки" с червени барети.

Джордж Клуни, който беше номиниран в категорията за "Актьор в главна роля", беше сред най-елегантните миналата нощ с класически черен костюм на Джорджо Армани. Носителят на Оскар за "Актьор в поддържаща роля" Кристофър Плъмър беше избрал сако от кадифе.

Вижте най-стилните рокли  >>
Кой спечели Оскар 2012?
Вижте още мода от червения килим:
Оскари 2011 >>

Оскари 2010 >>

Оскари 2009 >>

Оскари 2008 >>

Оскари 2007 >>
Вижте звездите, които получиха Оскар през годините >>