Всеки път, когато предприема визита в странство, тя работи в тясно сътрудничество с личния си асистент и стилист - Наташа Арчър. Тя винаги съчетава тоалети на британски дизайнери и такива от страната домакин.

Вижте снимки >>

По време на скандинавската си обиколка нямаше ден, в който херцогинята да не подбира облекло с влияние от северните страни.

Облекло от Fjallraven и палто от Ida Sjöstedt, балансирани с любимите ѝ марки от Острова като Erdem, Catherine Walker, Alexander McQueen and Burberry.

В последния ден на визитата в Норвегия Катрин посети шанцата за ски скокове Холменколен. Тя бе с плетена шапка с пискюл Barts и двуцветно яке в бяло и червено от марката за ски облекло Kjus. Дори в тази неформална обстановка, съчетаването на марките бе съобразено с двете страни.

А когато посети училище същата сутрин Катрин бе облечена с палто Dolce&Gabbana, a под него се виждаше рокля на норвежкия бранд byTiMo, който е спряган за един от любимите на принцеса Мете-Марит.

By TiMo е чудесен избор от страна на Кейт заради свободните кройки, които са много подходящи за разстящия ѝ корем, но брандът е ориентиран и към устойчивото развитие.

Кейт често избира марки, които имат отношение към опазването на околната среда. Бъдещата съпруга на принц Хари - Меган Маркъл, също има подобен подход. Тя е забелязвана с дрехи от Stella McCartney, DeMellier London, Welsh и Hiut.

Устойчивото развитие е една от темите, заложени във филофията на скандинавската мода. Какъв по-добър дипломатически ход от това да отговариш на местната ценностна система.