За дизайнер като Том Форд съществуват много малко непрекрачени граници в модата, каквато беше създаването на мъжко бельо.

Вижте снимки >>

"Не исках просто да произвеждам купища бельо с моето име върху него. Исках да направя нещо готино, което не съществува, и се зачудих защо да не може мъжете да носят сребристо бельо?", каза той след ревюто си снощи, което завърши с дефиле на полуголи модели, облечени в произведени в Италия боксерки.

"Всичко много напомня на стила на Уорхол", добави дизайнерът, цитиран от БТА.

Форд каза, че обикновено ходи без бельо през деня и не бил носил такова от години, докато не се родил вече 5-годишният му син и бавачката не станала неразделна част от живота им.

"Бельото е още един допълнителен слой дрехи и аз искам да бъде меко. Малките деца се будят посред нощ и трябва да изтичаш до стаята им. Помага, ако си облечен", каза Том Форд с усмивка.

Той добави, че е избрал металическите цветове и щампи на зебра, за да си подхождат с колекцията якета в ярки цветове. Колкото до боксерките в седем телесни цвята, Форд обясни:

"Помислих си колко ще е яко, ако мъжете могат да си ги избират така, че да пасват на цвета на кожата им. Събличаш дрехите си и изглеждаш гол".

Дизайнерът допълни, че е отказвал да работи върху колекции с бельо години наред, защото не е искал да губи контрола върху качеството на продукцията си, но "това е една от последните продуктови категории, които нямам и не съм правил".

Колекцията ще бъде на пазара през юни. Тоалетите от дефилето на Том Форд включваха вечерни мъжки якета с брокат в металически цветове и животински принтове, както и тесни панталони, пухкави палта и яркорозово поло, подаващо се под кафява връхна дреха.