Аксесоарите на Оскарите струват над 30 милиона долара, изчислиха от списание "Форбс".

Вижте бижутата >>

Това беше звездната вечер на бижутерската къща "Хари Уинстън". Никол Кидман носеше повече от 84 карата диаманти на фирмата под формата на обици, гривни и пръстени. Най-зле облечената за церемонията - Салма Хайек, заложи на бижута от "Хари Уинстън" за над $4.2 милиона. Хелън Мирън избра аксесоари за $3.8 милиона от същата фирма, включващи царствената й платинена огърлица със сапфири и диаманти.

Олимпийската шампионка Линдзи Вон заложи на винтидж бижута от "Булгари" - огърлица от платина, злато диаманти и рубини (1969) в комплект с обици (1955). Ашли Джъд избра същата фирма и аксесоари от 1930 г.

Номинираните за "Актьор в поддържаща роля" Ричард Дженкинс ("Формата на водата") и Уилям Дефо ("Проектът Флорида") заложиха на часовници IWC Schaffhause, съответно за $9900 и $12 700.

Сър Елтън Джон обаче бе най-бляскавият сред мъжете. На ежегодното си антиспин парти за гостите на Оскарите поп звездата сложи платинен часовник Bulgari Octo Finissimo и брошка със сапфири, рубини, смарагди и диаманти от 1969 г. Както и два змийски пръстена от бяло злато с очи от сапфири.