25 фотографи от България, Гърция, Румъния и Македония участваха в един от най-престижните фотографски форуми у нас. Локациите, където се проведоха фотосесиите, са нетрадиционни места в района старата столица и град Дряново. Изоставени стари сгради, бивши индустриални предприятия, СПА центрове, хотелски комплекс, диско клуб са част от местата, на които майсторите на фотографите доказваха своя професионализъм. Сред красивите модели бяха подгласнички в конкурса „Мис Плеймейт“- Светлана Василева и Елеонора Богданова, лицето на списание „FHM” за тази година Таня Константинова и др.

Фотографският форум продължи от 23 до 29 август. В последният ден на пленера бе  подредена арт-експозиция от най-добрите фотоси в търновските изложбени зали „Рафаел Михайлов“. Наградата за най-добра фотография взе Борис Янков, а за най-добър модел - Цветелина Кръстевa, позната от страниците на FHM.

Международният пленер се провежда от няколко години у нас. Името му е производно от "body" (тяло) и "graphos" (пиша). Идеяра на организатор на пленера - Сдружение "Фотографски пленер Бодиграфия - България" и Община Велико Търново е да дадат възможност на утвърдени фотографи да преоткрият и запечатат съвършената комбинация на голо тяло и светлина.
Вижте наградените фотографии >>