Модна къща "Burberry" се завърна с дефиле на живо в Лондон с колекцията дамско и мъжко облекло, която отдава почит на британската култура. През предишните две години презентациите на колекциите на бранда бяха дигитални заради пандемията от Covid-19.

Главният дизайнер Рикардо Тиши заяви, че е смесвал различни настроения за колекцията есен/зима 2022, като е правил вариации върху класическия за марката бежав тренчкот.

"Важно беше за мен да изследвам какво означава да принадлежиш към нещо, как корените ни въздействат върху идентитета ни и как чувството за общност всъщност дава смисъл на света", обяснява той в изявлението си, в което отдава почит също на Лондон.

Вижте снимки >>

"Колекцията въплъщава нематериалното определение на това да си британец, уникалното съчетаване на почитта към красотата на миналото и фокуса върху бъдещето с благодарност, надежда и любов".

Моделите носеха тренчове с детайли от вериги, връхни дрехи в кънтри стил, бодита, карирани поли и ансамбли с тесни ботуши на висока платформа.

Снимка: АР/БТА

Класическото каре на марката в бежаво, червено и черно се появи върху плисирани рокли и поли, а Тиши използва логото на "Burberry" като щампи или като украшения.

За вечерта той преосмисли тренчкота като рокля без презрамки. Той предлага ризи от черно кадифе към дълги поли и смокинги, предава БТА. Като аксесоари използва пера и метални елементи.

Мъжкото облекло включваше пухени и авиаторски якета, сака, панталони с висока талия, с връзки като на корсети, ризи за ръгби и пуловери с украса.

Снимка: АР/БТА