Двата постинга, в Twitter и Instagram, са с дата 31 юли - рожденият ден на дъщеря му Зелда. “На четвърт век, но завинаги моето малко момиченце“, коментира снимката актьорът. Самата Зелда в чест на баща си сподели преди часове в Instagram цитат на Антоан Дьо Сент Екзюпери, придружен с посланието: "Обичам те! Ще ми липсваш! Ще се опитам да гледам напред и да продължа".

Американският актьор и носител на "Оскар" Робин Уилямс бе открит мъртъв в дома си в Калифорния, като вероятно се касае за самоубийство.

В изявление на шерифската служба се казва, че 63-годишният актьор е открит малко преди обед в дома си в Тибурон, северна Калифорния. От службата по съдебна медицина считат, че става дума за самоубийство чрез задушаване.

Актьорът е видян жив за последно в дома си, където живееше със съпругата си, в неделя около 22 часа местно време. Уилямс има три деца от два брака.

Вижте снимки на Робин Уилямс, дома и семейството му >>

Третата му съпруга Сюзан Шнайдер, за която се ожени през 2011 г., каза, че "тя е загубила своя съпруг и най-добър приятел, а светът - един от най-обичаните актьори и едно от най-хубавите човешки същества". Президентът Барак Обама и семейството му също изразиха своята тъга от загубата на този толкова блестящ талант, който по неповторим начин успяваше да докосне сърцата на хората.

"Робин беше гръмотевична буря на комичния гений и гръмогласният ни смях му даваше сили. Той беше приятел и не мога да повярвам, че вече го няма" - заяви режисьорът Стивън Спилбърг. "Свестен човек, велик талант, партньор на сцената, истинска душа" - написа в Туитър Стив Мартин. "Робин Уилямс караше света да се смее и да мисли. Ще си спомням с уважение това. Велик човек, артист и приятел. Ще ми липсва неимоверно" - написа в Туитър актьорът Кевин Спейси.

Почит на Робин Уилямс отдадоха също Джони Деп, Майкъл Фокс, Риана, Рита Уилсън, Джон Крайър, Джон Кюсак, Джаред Лето, Джени Маккарти, Морган Фрийман, Евън Рейчъл Уд, Шарън и Джак Озбърн, Пинк, Елън да Дженерис, Шанън Дохърти, Еди Изард, Манди Мур, Джон Красински, Мини Драйвър, Сали Фийлд, Миа Фароу.

"Това, което ме порази у него, беше огромното му сърце" - сподели Мел Гибсън. "Той беше много състрадателен, но постави и много висок стандарт. . . Отиде си твърде рано". Клубът "Фабрика за смях" в Холивуд, където комикът често се изявяваше, написа на билборд: "Почивай в мир, Робин. Накарай Господ да се засмее".

Според медийни съобщения актьорът напоследък е страдал от тежка депресия.

Кариерата на Робин Уилямс е дълга почти 4 десетилетия и много успешна. Той учи драматично изкуство в престижната школа "Джулиърд Скул". Първият от общо четирите награди "Златен глобус" получава" за ролята си в тв сериала "Mork and Mindy". Но истинския пробив в киното прави с ролята си на радиоводещ в "Добро утро, Виетнам" на Бари Левинсън. Тази роля му носи и световна известност.

Той завладява широката публика с ролята си във филма "Обществото на мъртвите поети", в което играе блестящ преподавател. Получава своя единствен "Оскар" /макар да има три номинации/ за ролята си във филма "Добрия Уил Хънтинг" през 1998 г. в категорията за най-добра поддържаща роля. Блестящо и запомнящо се е и участието му във филма "Мисис Даутфайър" /1993г./ , в която играе бавачка на собствените си деца. Актьорът участва в комедията "Джуманджи", както и в двете части на забавния приключенски филм "Нощ в музея".

Робин Уилямс прави запомнящи се роли във филми като "Кралят на рибарите", "Клетка за птици", "Пач Адамс", "В какво се превръщат мечтите", "Пробуждане", "Хук", "Ние сме баща ти", "Експресно фото", "Най-добрият баща на света" и редица други. Всички филми на Уилямс >>

Животът на Робин Уилямс както и на мнозина други е изпъстрен с възходи и трудни моменти, но той запазва искрата хумор и достойнство, които го правят толкова човечен и удивителен. В благодарствената си реч по случай "Оскар"-а, с който е награден, той казва: "Преди всичко искам да благодаря на баща си, там горе. Мъжът, който, когато му казах, че искам да ставам актьор, каза : "Прекрасно. Само научи и някакъв друг занаят, в случай, че нещо се обърка. Заварчик, например".