Залата бе изпълнена с галеристи, колекционери, меценати, колеги и приятели, дошли да подкрепят талантливия артист.

През миналата година Руди стана носител на престижното специално отличие на Фондация „Стоян Камбарев“ за полет в изкуството, коeто включваше реализацията на самостоятелна изложба и издаването на луксозен двуезичен каталог. И ето, че това вече е факт. Експозицията показва на почитателите на съвременното изкуство най-новите и мащабни картини, сътворени до момента от Радослав Нинов. Заедно с живописта авторът експонира и група от 35 разноцветни малки скулптури, които всъщност представляват една творба, която Руди приема за значим елемент в творческия процес. Младият талант представи и „артистична книга“, специално създадена за изложбата, в която се виждат и първите му стъпки в играта между печатния формат и текст.

„Много се радвам, че Руди открива изложбата си „Линии до опашки“ именно в УниКредит студио. Авторът е изгряваща звезда в арт средите и определено има какво да покаже. Надяваме се обновеното ни арт студио да приобщи все повече хора към културната общност у нас“, коментира Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на УниКредит Булбанк. 

Деси Тенекеджиева се върна специално от Лондон, където живее от няколко години, за да присъства на откриването на изложбата в качеството си не само на артист, но преди всичко на председател на Фондация „Стоян Камбарев”.

„След „Космоса“ на Нора Ампова сега сме във вселената на Радослав Нинов, който е истинско открие за съвременното българско изкуство. Руди е прекрасно момче и артист, докоснат от Бога. Едва на 25 години, а вече с ярко разпознаваем стил. С голямо удоволствие ще продължим да работим с него и да го подкрепяме. Експозицията „Линии до опашки“ е забележителна.“

Радослав Нинов сподели, че изложбата „Линии до опашки“ е вдъхновена от съветския режисьор и кинотеоретик Сергей Айзенщайн и ранните творби на Уолт Дисни. От експозицията става ясно, че абстракцията и дълбоката перспектива са неизменни спътници в стила на Руди. Острият замах на четката и лекотата на контура, широкоъгълният обхват, наслояването на четката и разбира се розовият цвят са отличителни белези на неговата нетипична живопис.

Изложбата може да бъде разгледана всеки делничен ден до 21 април от 10 до 19 часа и в събота от 11 до 17 часа в УниКредит Студио.
ИЗБРАНО