Филмът "Елвис" е първенец по приходи за изминалата седмица в бокс-офис класацията на Северна Америка, сочат обобщените данни за реализираните приходи от неделния ден, цитирани от Асошиейтед прес.

Снимка: Александра Филмс

Постъпленията от продукцията за Краля на рока възлизат на 31,1 милиона щатски долара, показват финалните изчисления на "Уорнър брос".

Снимка: Александра Филмс

"Топ Гън: Маверик" пък е донесъл на "Парамаунт пикчърс" приходи от 29,6 милиона щатски долара, сочат крайните данни на студиото.

Снимка: АР/БТА

Първоначално беше съобщено, че двата филма са донесли по 30,5 милиона щатски долара от продадени билети през уикенда в САЩ и Канада. Така те се конкурираха за първото място в северноамериканския бокс-офис, което наложи да бъдат обобщени финансовите резултати от неделя, за да се определи най-печелившата продукцията.

И "Елвис", и "Топ Гън: Маверик" се представиха добре, отбелязва Асошиейтед прес.

Снимка: АР/БТА

Биографичният филм на режисьора Баз Лурман за Краля на рока дебютира над очакванията, като върна в салоните доста от по-възрастните киномани - сегмент от публиката, който бавно се завръщаше по време на коронавирусната пандемия. 

Снимка: Александра Филмс

Продължението на "Топ Гън" с участието на Том Круз задържа интереса на зрителите вече пет седмици. От излизането си в киносалоните продукцията реализира приходи от около един милиард щатски долара в световен мащаб, като от тях 520 милиона щатски долара са от продажба на билети в Северна Америка.

Снимка: Getty Images

Третата позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка е за "Джурасик свят: Господство" с постъпления в размер на 26,4 милиона щатски долара. След него се нарежда "Черният телефон" с 23,3 милиона щатски долара от продадени билети в киносалоните в САЩ и Канада. Пети е "Баз Светлинна година на "Дисни" със 17,7 милиона щатски долара.

Снимка: Forum Film Bulgaria