Филип Плейн загуби съдебната битка срещу производителя на спортни автомобили Ferrari - това предава италианската преса. Разногласията между тях започнаха преди две години, когато компанията не скри възмущението си от факта, че модният гуру използва тяхно превозно средство като част от представлението си, провело се в Милано през 2017 г. В шоуто си той включи леки коли и на марките Lamborghini и McLaren, но само от Ferrari възроптаха.

Капката, преляла чашата, дойде малко по-късно, когато германецът реши да публикува в социалната мрежа кадри на свой модел маратонки, на чийто заден план се вижда личното му возило - Ferrari 812 Superfast. Тогава разголените момичета, присъстващи на част от изображенията, разгневиха авто компанията, която взе необходимите правни мерки и заведе иск срещу Плейн за "уронване на репутацията".

Вижте снимки на Филип и Лучия >>

Наскоро съдът в Милано стигна до решение Филип да плати обезщетение на ищеца в размер на 300 хиляди евро, както и да поеме адвокатските хонорари, наброяващи над 25 хил. евро. Освен това той е задължен да изтрие всички фотографии и видео клипове от профилите си в мрежата, изобразяващи Ferrari, а ако си позволи да качи нови - ще трябва да се раздели с 10 хил. евро на пост.

Снимка: Скрийншот Instagram

Собственикът на модния бранд обаче ясно демонстрира в своята лична Инстаграм страница, че изобщо не се вълнува изхода на делото, публикувайки нова снимка, на която позира до зеления си автомобил.

"Това в никакъв случай не е окончателна победа за Ferrari! Аз и юристите ми ще обжалваме присъдата. Следващото изслушване ще се състои през пролетта на 2021 година. Ще продължа да се боря за правата си. Сега е моментът да напомня на всички, че първоначално компанията искаше да платя обезщетение, равняващо се на 2 милиона евро!", пише той.

Плейн продължи посланието си, изтъквайки, че въпреки всичко все още харесва марката, а като доказателство посочи, че през последните години е купил 5 техни коли, три от които са негови, а останалите две е подарил на родителите си.

Филип Плейн с половинката си Лучия

Снимка: Официален профил в Instagram

"Забавно ми бе да гледам как ръководството на Ferrari в продължение на 3 години се опитва безуспешно да постигне крайната си цел. Готов съм да исканата сума и да не обжалвам решението на съда, ако от компанията се съгласят парите да бъдат дарени за добра кауза, все пак има толкова много хора в нужда. Преди няколко месеца им предложих тази идея, но те я отхвърлиха. Ако и сега не се съгласят, то още 1-2 години ще водим безполезна война", гласят думите на Плейн.

В публикацията си той също така се заяде с Ferrari, споделяйки, че ако вложат същата тази енергия във Формула 1, то титлата им е в кърпа вързана.

"Един от вашите най-лоялни клиенти", с този ироничен подпис дизайнерът завърши текста си.

Снимка: Официален профил в Instagram