Ако посетите профилите на 74-годишната Джоан Макдоналд в социалните мрежи, то ще разберете, че мотото, което неизменно следва, е: "Щом аз мога да го направя, значи и вие ще успеете". И това е самата истина, имайки предвид, че преди точно четири години дори изкачването и слизането по стъпалата е било изключително тежко и болезнено начинание за нея. Ето защо един ден тя решава, че повече няма да бъде жертва, оставяйки артрита и наднорменото тегло да ограбват живота ѝ, а ще направи всичко по силите си, за да се освободи от тяхното влияние. И успява, тъй като днес вече няма и помен от жената, която е била тогава. Нейната история е доказателство за това, че човек може да постигне всичко, което желае, стига да има желязна воля, с чиято помощ да стигне до крайната цел.

Трансформацията ѝ започва след поредния преглед при личния ѝ лекар, когато разбира, че ако не отслабне, ще се наложи да увеличат дозата на лекарствата, които приема. Излизайки от кабинета, загрижената ѝ дъщеря Мишел, която я придружава, със сълзи на очи я моли да направи нещо, защото в противен случай рано или късно ще се озове в старчески дом. Така Джоан става част от група жени, които искат да променят навиците си, водейки здравословен начин на живот. Не след дълго редовните ѝ посещения във фитнес залата започват да ѝ се отплащат и тя постепенно влиза във форма. В крайна сметка за четири години е свалила почти 32 килограма от теглото си.

Вижте снимки >>

"Стремежът ми е да продължа да се придържам стриктно към установения режим, защото не желая да се върна обратно на мястото, от което започнах. Постоянно си повтарях, че спра ли да следвам този път, то ще направя компромис със здравето си. Не исках да се озова в болница, затова не се отказах, независимо колко трудно ми бе понякога. Темпото, с което се случваха нещата, бе бавно, но си повтарях, че всичко идва с времето си", казва тя.

Снимка: Официален профил в Instagram

Възрастната дама не крие, че се чувства като съвсем различен човек. Признава, че увереността, която изпитва, се дължи на познанията ѝ в тренировките и балансираното хранене. Към днешна дата тя се храни 5 пъти на ден и тренира 5 дни в седмицата. Уикендите ѝ обаче са посветени единствено на почивка и отдих в компанията на нейното семейство.

Започва да използва Инстаграм отново по препоръка на дъщеря си, която ѝ казва, че чрез платформата ще може да поддържа връзка с всичките си приятели. Тя обаче изобщо не е предполагала, че публикациите ѝ в мрежата ще я направят истинска сензация. Славата ѝ във виртуалното пространство нараства толкова бързо, че впоследствие редица списания се свързват с нея, предлагайки ѝ да сподели своя опит на страниците им. Не след дълго тя краси кориците на няколко издания като "D"fyne", а от там се озовава директно на малкия екран, вземайки участие в различни телевизионни предавания.

Снимка: Официален профил в Instagram

"Когато започнах да публикувам свои снимки, показващи прехода ми от старото към новото ми "Аз", все повече хора започнаха да ме следват. Беше наистина неочаквано", споделя тя, допълвайки, че първоначално малко трудно се е справяла с технологиите, но с търпение се е научила и на това.

Сега Джоан обича често да помага на други хора, опитващи се да се отърват от лошите си навици, за да постигнат фигурата, за която мечтаят. Опитва се да дава съвети на всеки от своите 1,3 милиона последователи, писал ѝ лично съобщение, но признава, че независимо от голямото ѝ желание да го стори, времето невинаги ѝ стига. Въпреки всичко тя винаги започва посланията си към тях с думите, че промяна като нейната не се постига лесно, но се надява да им вдъхне достатъчно увереност, за да направят първата крачка към нея.

"Трансформацията е нещо наистина сложно, но си струва всяко положено усилие, затова трябва да се придържате към нея. Ако тепърва започвате, направете онова, което е по силите ви. Дори и да сте способни да извървите само 500 метра днес - пак е нещо. Започнете редовно да ги изминавате, докато не усетите, че можете повече. Предлагам ви също да си изтеглите безплатно приложение, чрез което да следите приема на храна и вода. Най-важното обаче е да промените начина си на мислене. Правилната нагласа ще ви даде необходимите сили да постигнете желаните резултати, без да се страхувате от тях", препоръчва тя.

Снимка: Официален профил в Instagram