Мнозина свързват танците на пилон с една от най-големите и съблазнителни атракции на някои нощни заведения, а именно стриптийза, но истината е, че те възникват като изкуство за упражнения, наречено Mallakhamb, още през XII век в Индия. Нещо повече, днес Пол Денсът, както също е познат, се възприема като пълноправен спорт, при който дори се организират и провеждат състезания в цял свят.

Странно или не, в него участие вземат не само жени, но и мъже, тъй като в движенията, които включва, има елементи от няколко различни спортни дисциплини като аеробика, гимнастика, акробатичен рокендрол и др., трениращи всички мускулни групи.

Хората, които практикуват този вид танци, несъмнено ще ви кажат, че ползите от тях са редица. Например, те развиват гъвкавостта и пластичността на тялото, като същевременно топят излишните подкожни мазнини, а освен това увеличават физическата издръжливост и сила. Може би точно поради тези причини певицата Михаела Филева е решила да започне да се занимава с тях.

Вижте снимки >>

Преди часове изпълнителката на "Опасно близки" публикува в своя личен Инстаграм профил кратко видео, разкриващо първото ѝ посещение в залата, в което показва първия си опит, въртейки се на стоманения пилон.

"Впуснах се в съвсем ново приключение. Макар да съм човек с добра двигателна култура, това е най-трудният спорт, който съм опитвала някога", признава брюнетката в посланието, придружаващо публикацията ѝ.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от MIHAELA (@mihaelafileva)

Впечатлен от новопридобитите ѝ умения, един от последователите ѝ в мрежата побърза да ѝ направи комплимент, коментирайки, че "нещата определено ѝ се получават". Певицата обаче откровено призна, че това съвсем не е вярно.

"Никак не се, ама ще стане", отговори му тя.

Друг неин почитател пък реши да се пошегува, пишейки, че това начинание не е за жени, по-високи от уреда, които използват.

"Оказва се, че когато си по-висок, има и плюсове, защото успяваш да правиш по-добри захвати без набирания", парира го Филева.