Смесват се млякото и оцета. Разбиват се крем сиренето(извара с масло) и захарта - аз го правя в миксера. Прибавя се млякото и се разбива отново - до тук е около 4-5 мин. Добавя се бакпулвера, сол и брашното на части. Когато тестото е готово (отлепва се от стените на купата на миксера), меко и лесно за обработка се изважда и се омесва за 1 минута. Разточва се на правоъгълник 35/25 см. Намазва се с разтопеното масло, смесено с канелата. Поръсва се със захарта и стафидите. Навива се на руло

Реже се на 12 части, охлювчета. Тавата за печене се покрива с хартия и се намазва с масло. Рулцата се нареждат на разстояние (тавичката е около 20 см. Пече се 25 минути в предварително загрята фурна на 190 С

През това време се приготвя заливката: смесват се млякото и захарта. В малка купичка се разбъркват крем сиренето и млякото, с лъжичка се бърка енергично. Кифличките се намазват още горещи.

Забележка - в плънката може да се добави и какао и още аромати - карамфил, инд.орех.