Жената, облечена от Уляна Сергеенко, е като руска аристократка, която се събужда сутрин след празнична вечер, но не е свалила грима си, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес. Малко грим се е стекъл по лицето й, а по устните й е останало червило.

Вижте снимки от колекциите >>

Много от създадените от дизайнерката рокли са копринени, но в колекцията й има и по-тежки рокли от велур, плетени тоалети. Като украса Сергеенко ползва цветни кръгове, напомнящи гигантски конфети. Акцент върху якички, качулки и палта са парчета кожа. Някои манекенки носеха мрежа за коса на главите си и обувки "Лобутен", пише БТА.

Една от чантите е с формата на прозорец, декориран с цветя в саксии. Други чанти са украсени с бродерии.

Омъжена за милиардера Данил Хачатуров, който е натрупал богатството си в застраховането, Уляна Сергеевна основава свой собствен лейбъл през 2011 г. в Москва. За него работят над 100 души. Тя е обличала знаменитости като Наталия Водянова, Дита фон Тийз и Бионсе. Лейбълът на Сергеевна ползва уменията на руски шивачи и вологодска дантела.

"Клиентелата е главно от Русия, но също от Близкия изток, Европа и Азия", поясни съдружникът на Сергеевна Фрол Буримский.

"Уляна е причината за това жените в Москва да са облечени като принцеси", заяви Наталия Водянова, която бе сред присъствалите на дефилето знаменитости.

Върху "килим" от 75 000 жълти и бледолилави орхидеи, поставени под стъклен похлупак, минаха манекенките, които представиха колекцията на ателие "Версаче". Вниманието привлякоха тоалети с волани, под които се виждаше плътта. Имаше и тоалети с дълъг шлейф. Много рокли пък бяха с асиметрични форми. Ръбовете на някои облекла са разнищени, за да може силуетът да стане още по-ефирен.

Манекенките носеха нанизи от цветя на главите си. Обувките с дебели подметки, вдъхновени от модата през 70-те години на миналия век, ботушите и сандалите са в контраст с елегантните рокли, някои от които са с широки ръкави.

Освен руския лейбъл "Уляна Сергеенко", холандският "Иля" бе вторият, който дебютира в рамките на парижка седмица на висшата мода. Колекцията включва облекла, които сякаш са скулптирани от минерали и са с геометрични форми. Вниманието привлякоха широки сака и гащеризони, вдъхновени от модата през 90-те години на миналия век.

"В тази колекция целта бе да се скулптират форми и материи", поясни дизайнерката Иля Висер след края на дефилето.