На булевард "Пасео дел Прадо" в кубинската столица Хавана, на метри от морето, бе представена круизната колекция на марката 2016-2017 г., съобщиха АП и ФП. Тя е повлияна от характерните за острова сомбрера, пури и стари автомобили.

Вижте снимки >>

Достъпът до дефилето бе осигурен единствено с покани. На него присъстваха холивудските звезди Вин Дизел и Тилда Суинтън, Джералдин Чаплин, моделът Жизел Бюндхен, кубинската певица Омара Портуондо, пише БТА.

Много кубинци, излезли на балкони и тераси, махаха с ръце на поканените за ревюто.

"В края на краищата светът се открива към Куба. Всички искат да открият забранения плод и да вкусят от него", заяви Мариела Кастро - дъщерята на кубинския президент Раул Кастро и директор на Кубинския национален център за сексуално образование.

Зрителите се любуваха на облеклата, проектирани от германския моден дизайнер Карл Лагерфелд и вдъхновени от характерните за Карибите жизнерадостни цветове. В края на дефилето се появи и Лагерфелд, който носеше ръкавици и сако с пайети.

Дефилето е част от поредица знаменателни скорошни събития в Куба, като посещението на президента на САЩ Барак Обама и последвалия концерт на групата "Ролинг стоунс". В Куба освен това се снима осмият филм от холивудската поредица "Бързи и яростни".