26-годишната актриса мина по червения килим в къса рокля на Chanel с пера на ръкавите.

Вижте снимки >>

По-впечатляващ обаче беше яркият червен грим на очите й, който предизвика противоречиви мнения дали й отива и подходящ ли е за светско събитие като кинофестивала. С подобен грим, но кафяв, тя беше на премиерата на "American Honey" преди това.

По традиция Кристен събу високите си токчета, но не последва примера на Джулия Робъртс да ходи боса, а сложи изтъркани дънкови кецове.

Вижте снимки на босата Джулия >>

В първия ден на фестивала, на премиерата на "Кафе общество" на Уди Алън, Стюарт изненада модните критици, като комбинира пола на Chanel с обикновена бяла тениска.

Кристен е главна героиня в "Личен купувач" ("Personal Shopper") на френския режисьор Оливие Асаяс. Действието във филма разкрива света на модата в Париж. С прожекцията си за пресата лентата стана първият филм на тазгодишния фестивал в Кан, получил освирквания по време на финалните надписи, пише БТА.

Въпреки негативната реакция на част от зрителите, водещи критици се обявиха в защита на лентата и изпълнителката на главната роля.

"Личен купувач" получи първите освирквания, които чух тази година в Кан. Това ме накара да аплодирам още по-силно. Стюарт е хипнотизираща", написа критикът Найджъл Смит от в. "Гардиън".

Подобно е мнението и на експерта Дейвид Елрих, който сподели в Twitter:

"Съдейки по освиркванията, които "Личен купувач" току-що получи в Кан, това може да един от най-добрите филми, правени някога".

Към колегите си критици се присъедини и Джейсън Соломон от радио Би Би Си, който коментира, че е трудно зрителят да откъсне поглед от завладяващата Кристен Стюарт.

Преди 2 г. актрисата участва в друга продукция на Оливие Асаяс - "Облаците на Силс Мария".