Точно когато заради жегите френски шофьори на автобуси и английски ученици протестираха в поли срещу забраната да носят бермуди, манекените в Париж спокойно демонстрираха краката си.

Дизайнерът Том Браун дори показа бизнесмени със сака, поли и обувки на високи токчета.

"Защо това да не е за мъже. Та те са дори по-мъжествени, отколкото ако носеха класически облекла" - каза американският дизайнер.

За ваканционното облекло през 2018 г. голите крака са нещо обичайно. Дрийс ван Нотен предложи бермуди и шорти в ретро тонове, с чорапи и боти.

При "Диор" шортите са микро, отново съчетани с боти. Към тях може да се добави сако, със или без ръкави.

"Луи Вюитон" също заложи на противоположности. Неговите шорти за сърф се съчетават с ризи и сака от костюми. За нощния живот бермудите са с пайети в колекцията на "Ком де гарсон". 

Тропическата треска завладя представилите се в Париж дизайнери и хавайската риза беше навсякъде. "Луи Вюитон" я предложи от органза, прозрачна и блестяща. "Баленсиага" също заложи на традиционните палми и залези, съобщават от БТА. Екзотичните цветя и ярки краски изпъстриха ризите и бермудите на "Ами". Дрийс ван Нотен предложи палми в по-меки тонове по ризите и панталоните. Пол Смит също отстъпи пред райските пейзажи.
ИЗБРАНО